Baking moulds

( number of products: 29 )

Jeśli uwielbiasz słodkości, w Twojej kuchni nie może zabraknąć akcesoriów do pieczenia ciast. Formy do pieczenia występują w różnych rozmiarach i kształtach, dlatego warto sprecyzować swoje potrzeby, zanim przystąpi się do wyboru konkretnego modelu. Blacha okrągła (inaczej tortownica) przyda się, jeśli preferujesz ciasta czekoladowe, szarlotki i tarty. Jeśli wolisz serniki, biszkopty i torty forma okrągła sprawdzi się równie dobrze, wówczas jednak warto sprawdzić, czy jest to blacha z wyjmowanym dnem. Forma prostokątna jest nieco bardziej uniwersalna, ponieważ pasuje do większości ciast. Z kolei w przypadku brownie, keksów i chlebków bananowych najlepiej spisze się blacha podłużna (tzw. keksówka). W pieczeniu poza kształtem blachy duże znaczenie ma także materiał, z jakiego została wyprodukowana. Warto wybierać formy stalowe oraz te wykonane z blachy ocynkowanej, ponieważ charakteryzują się optymalnym przewodnictwem ciepła.

IdoSell Trusted Reviews
4.74 / 5.00 84 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-02-03
Bardzo estetyczny kosz łazienkowy. Polecam
2024-01-09
Szybka dostawa, produkt dobrze opakowany dotarł w nienagannym stanie,
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixel