Rondle
( number of products: 2 )Rondel to bardzo charakterystyczne naczynie kuchenne. W rzeczywistości jest garnkiem, który został wyposażony w jeden długi uchwyt. Zwykle posiada także dopasowaną pokrywkę, która pozwala nie tylko na gotowanie, ale także duszenie potraw. Rondel może być również z powodzeniem używany do smażenia w głębokim oleju, co czyni z niego naczynie bardzo uniwersalne. Najpopularniejsze modele cechują się pojemnością, która nie przekracza 1 l. Najczęściej spotykane na rynku są rondle 0,7 lub 0,9 l. Tego typu naczynia umożliwiają sprawne gotowanie jajek, przygotowywanie owsianki oraz roztapianie czekolady. Wybierając rondel do swojej kuchni, warto jednak zwrócić uwagę nie tylko na jego pojemność, ale także na materiał, z jakiego został wyprodukowany. Szczególnie dobrze sprawdzają się rondle emaliowane, ponieważ są całkowicie bezpieczne dla zdrowia. Dobry wybór stanowią także rondle Non-Stick, których nieprzywierająca powierzchnia znacząco zwiększa komfort użytkowania.